Να φτάσεις μέχρι τα άκρα ...


να φτάσεις μέχρι τα άκρα ….. 


……υπάρχει μια επικρατούσα άποψη (κακώς βέβαια) που λέει «αυτό δεν είναι εφικτό»………μετά από ανάλυση και καλή θέληση η άποψη γίνεται «αυτό είναι πολύ δύσκολο»…..και συνήθως εκεί μένει.
είναι η πιο εύκολη σκέψη όταν δεν θέλεις να προσπαθήσεις για κάτι.
η αντίληψη αυτή δυστυχώς πολλές φορές ξεκινά από την μικρή κοινωνία της οικογένειας που πολλές φορές λόγω άγνοιας του νέου αρέσκεται στο δοκιμασμένο κακό παλιό, μόνο και μόνο επειδή «έχουν εικόνα».
γνωρίζουν ότι το παλιό, είναι μεν γνώριμο αλλά κακό, όμως  επιμένουν σε αυτό………
αυτή η νοοτροπία έχει καταστρέψει λαμπρά μυαλά τα οποία ενώ θέλουν να πετάξουν ψηλά…..η επίκληση στο συναίσθημα από ανθρώπους που αγαπάνε τα κρατάει χαμηλά. οι δικοί μας άνθρωποι με λίγα λόγια, ενώ μας αγαπάνε και θέλουν την πρόοδο μας, ταυτόχρονα μας κρατάνε μακριά από το νέο, διότι ως νέο τους φοβίζει.
αυτή η χαζονοοτροπία μας ακολουθεί συνήθως καθώς  μεγαλώνουμε, με αποτέλεσμα να μας γίνεται συνήθεια και να μεταφράζουμε στην κοινωνία πλέον ότι νέο και αξιόλογο ως «αυτό δεν μπορεί να γίνει» χωρίς καν να δοκιμάζουμε……
έτσι οι άνθρωποι μένουν πίσω ….οι κοινωνίες μένουν πίσω και τα «κατεστημένα» εκμεταλλευόμενα την νοοτροπία που καλλιεργούν πάνε μπροστά…..
το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να δεις καθαρά και ώριμα τις δικές σου ξεχωριστές ανάγκες και να οραματιστείς σε όλα τα επίπεδα την ζωή που θέλεις να ζήσεις…….και να αγωνιστείς για αυτό το σκοπό. δεν είναι εύκολο αλλά αξίζει να φτάσεις μέχρι τα άκρα για να το καταφέρεις.

 O apenantis
Share on Google Plus

About ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΝΕΩΝ ΓΝΩΣΗ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου