Έτσι είναι, αν έτσι νομίζεις ...


έτσι είναι, αν έτσι νομίζεις………….

………έχουμε χάσει μου φαίνεται παντελώς την έννοια του μέτρου και του αυταπόδεικτου.
κάθε μέρα βιώνουμε διάφορες καταστάσεις , στις οποίες επειδή είμαστε πρωταγωνιστές δυσκολευόμαστε μερικές φορές να αντιληφθούμε τα λόγια που λέμε.
και εκεί αρχίζει το πανηγύρι…. όταν έχεις απέναντι σου έναν άνθρωπο που ενώ δεν καταλαβαίνει προσπαθεί να σε πείσει ότι καταλαβαίνει……παραδέχεσαι λοιπόν ότι έχει δίκαιο στην κάθε μπαρούφα που λέει και τότε τα πράγματα γίνονται  ακόμη  χειρότερα για την συγκεκριμένη  επικοινωνία .διότι ενώ προσπαθεί να σε πείσει για κάτι και εσύ συμφωνείς μαζί του (διότι με ένα ανώριμο άτομο δεν μπορείς να κάνεις διάλογο) δεν του αρέσει, επειδή κατά βάθος ξέρει ότι έχει άδικο, αλλά ο εγωισμός του δεν αφήνει να το παραδεχτεί.

από την άλλη όταν δεν είσαι αυτόφωτος δεν έχεις την εμπειρία, και όταν προσπαθήσεις να το παίξεις αυτόφωτος ενώ δεν είσαι, κάποια στιγμή το λιγότερο που μπορεί να πάθεις είναι να γελοιοποιηθείς .
έτσι λοιπόν ορμώμενος από σκηνές καθημερινότητας μπορώ να πω ότι είναι πολύ εύκολο να λες …..απείρως δύσκολο να το υποστηρίξεις εμπράκτως.
και επειδή είναι δύσκολο…….. η πλειοψηφία των εκκολαπτόμενων «wannabe» μπορούν εύκολα να λένε ……
…………. να λένε ότι είναι έξυπνοι ,ότι καταφέρνουν τα πάντα ,ότι όλοι τους θαυμάζουν ,ότι είναι λογικοί και κυρίως ότι είναι ανώτεροι άνθρωποι ……και όλα αυτά τα λένε μόνοι τους ,διότι μόνο οι ίδιοι μπορούν να πιστεύουν το μη κοινώς αποδεικτέο……….
ας είναι και έτσι λοιπόν, αν έτσι νομίζεις…………………….

 o apenantis
Share on Google Plus

About ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΝΕΩΝ ΓΝΩΣΗ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου