Ο βάτραχος ...

ο βάτραχος ……..

……..σήμερα θα σας πω μια ιστορία που είναι σαν παραμύθι, μα είναι, αλήθεια, τόσο πραγματικότητα.
προτιμώ να λέω «θα σας πω» παρά να λέω «θα σας γράψω». μου αρέσει καλύτερα η κουβέντα διότι είναι πιο αληθινή και πιο διαλογική, άσε που στην κουβέντα μπορείς πιο εύκολα να πηδάς από το ένα θέμα στο άλλο, χωρίς να φοβάσαι μήπως χαλάσεις τη συνοχή της σκέψης.
ήταν λοιπόν σε μια γούρνα ένας βάτραχος και λιάζονταν εκεί στην άκρη. κάποια στιγμή, «σκάει μύτη» ένας σκορπιός και λέει του βατράχου: βάτραχε θα με περάσεις απέναντι κουβαλώντας με στην πλάτη σου; λέει τότε ο βάτραχος: τι λες ωρέ σκορπιέ; άμα σε κουβαλήσω στην πλάτη θα με δαγκώσεις και από το δηλητήριό σου θα πεθάνω. και απαντάει ο σκορπιός: μα τι είναι αυτά που λες βάτραχε; άμα το κάνω αυτό, εσύ μπορεί να πεθάνεις, μα και εγώ θα πνιγώ και εγώ δεν έχω καμιά διάθεση να πνιγώ……. τότε ο βάτραχος, ζυγίζοντας με τη λογική την απάντηση του βατράχου, σκέφτηκε ότι κανένας δε θέλει να πεθάνει, άρα δε θα τον δαγκώσει, άρα δεν έχει να χάσει και τίποτα αν τον περάσει απέναντι και του λέει: εντάξει σκορπιέ, σάλτα στην πλάτη και φύγαμε.
και ενώ όλα εξελίσσονταν ωραία, κάποια στιγμή, στη μέση της γούρνας, ο βάτραχος νιώθει ένα έντονο πόνο και αντιλαμβάνεται ότι ο σκορπιός τον δάγκωσε……και ενώ από το δηλητήριό του αρχίζει να ξεψυχά, ρωτάει όλο παράπονο τον αναβατή του: μα καλά ρε σκορπιέ γιατί το έκανες τώρα αυτό; τι κατάλαβες αφού σε πολύ λίγο εγώ θα πεθάνω και εσύ θα πνίγεις;
και απαντάει ο σκορπιός: βάτραχε πραγματικά έχεις δίκαιο, έκανα τη μεγαλύτερη βλακεία που θα μπορούσα να κάνω….ούτε απέναντι πραγματικά ήθελα να περάσω αλλά και όταν σε δάγκωνα ήξερα ότι και εγώ θα πνιγώ αλλά… ένα έχω να σου πω: “δε μπορούσα να κάνω αλλιώς….. είναι στη φύση μου……………”.


o apenantis 
Share on Google Plus

About ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΝΕΩΝ ΓΝΩΣΗ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου